Laško privremeno prodalo 11,86% Radenske

Bez autora
Dec 04 2011

Pivovarna Laško je s Deželnom bankom Slovenije (DBS) sklopila ugovor o privremenoj prodaji vrijednosnih papira i sukladno tome privremeno prodala 600.000 dionica Radenske koje predstavljaju 11,86-postotni udio. Vlasništvo pivovare u Radenskoj tako se smanjilo s 93,82 na 81,96 posto. To su učinili radi povećanja likvidnosti, odnosno radi povrata kredita DBS-u koji je bio osiguran nekretninom Fructala. Pivovara novom vlasniku Fructala, srbijanskom Nectaru, mora predati tvrtku oslobođenu tereta. Transakcija s Fructalom bit će završena do 15. prosinca.

Laško privremeno prodalo 11,86% RadenskePivovarna Laško je s Deželnom bankom Slovenije (DBS) sklopila ugovor o privremenoj prodaji vrijednosnih papira i sukladno tome privremeno prodala 600.000 dionica Radenske koje predstavljaju 11,86-postotni udio.

Vlasništvo pivovare u Radenskoj tako se smanjilo s 93,82 na 81,96 posto.

Direktor Pivovarne Dušan Zorko pojasnio je kako su to učinili radi povećanja likvidnosti, odnosno radi povrata kredita DBS-u koji je bio osiguran nekretninom Fructala. Dodao je da pivovara novom vlasniku Fructala, srbijanskom Nectaru, mora predati tvrtku oslobođenu tereta. Transakcija s Fructalom bit će završena do 15. prosinca, najavio je Zorko.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik